Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко месо с картофи

Печено агнешко месо с картофи

Печено агнешко месо с картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Агнешко с картофи - вечната класика, която обожаваме"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • За марината
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • универсална подправка - за агнешко, Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим марината за агнешко, като смесваме изброените съставки, намазваме месото и оставяме да поеме за 1 час.

Слагаме в тавата обелените картофи, нарязани лук, моркова на шайби.

Поставяме агнешкото месо в средата на тавата, доливаме 200 г. вода, нарязваме пожелание зеления лук и покрива с фолио.

Печем 2 часа на 200 градуса или до готовност на продуктите.

След като е готово, махаме фолиото и запичаме агнешкото до апетитна коричка.

Приятен апетит!

Към печено агнешко месо с картофи може да се поднесе зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: