Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхнии»Яхния с агнешко месо и картофи

Яхния с агнешко месо и картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Яхния с агнешко месо и картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Свежо агнешко и пресен лук - вкусна яхния за онези, които обичат добрата храна"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • картофи - 700 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо, което е било добре почистено и изкиснато във вода с оцет, се нарязва на късчета. Зеленчуците също се измиват и нарязват. В голяма тенджера се загрява мазнина и лукът и чесънът се задушават в нея.

Добавят се агнешките късове и се разбърква. Накрая се слагат картофите и подправките. Пак се разбърква и се налива виното. След 5-6 минути се наливат 2 и 1/2 ч.ч. вода и гозбата се подправя на вкус.

Разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън, докато се сготвят хубаво всички продукти. В края на готвенето се прави каша от брашното, размито в няколко супени лъжици вода.

Яденето се отдръпва от котлона и брашняната смес се изсипва в него, като се бърка непрестанно. Гозбата се връща на котлона и той се изключва.

Тя се оставя още няколко минути на остатъчната топлина, след което се отдръпва. Сервира се с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: