Начин на приготвяне
Агнешкото месо, което е било добре почистено и изкиснато във вода с оцет, се нарязва на късчета. Зеленчуците също се измиват и нарязват. В голяма тенджера се загрява мазнина и лукът и чесънът се задушават в нея.
Добавят се агнешките късове и се разбърква. Накрая се слагат картофите и подправките. Пак се разбърква и се налива виното. След 5-6 минути се наливат 2 и 1/2 ч.ч. вода и гозбата се подправя на вкус.
Разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън, докато се сготвят хубаво всички продукти. В края на готвенето се прави каша от брашното, размито в няколко супени лъжици вода.
Яденето се отдръпва от котлона и брашняната смес се изсипва в него, като се бърка непрестанно. Гозбата се връща на котлона и той се изключва.
Тя се оставя още няколко минути на остатъчната топлина, след което се отдръпва. Сервира се с листенца магданоз.