Начин на приготвяне
Тиквичките са нарязани на малки кубчета, без да ги беля.
В голяма тенджера загрях 4 с.л. олио и 1 с.л. масло и сложих нарязания на дребно лук и настъргания морков, като ги посолих.
Разбърках и готвих, докато омекнаха и морковът си пусна красивия цвят. Когато това се случи, добавих доматеното пюре, разбърках и прибавих нарязаните на малки кубчета тиквички.
Посолих, разбърках и след 1 минута поръсих с червения пипер и добавих измития и отцеден ориз.
Разбърках финално и полях с 3 литра вряща вода. Варих супата от тиквички на 4 от 6 степени на моята печка при леко открехнат капак.
Когато оризът се свари, добавих застройката. Приготвих я, като в купа разбърках добре двата жълтъка с лъжицата брашно и прибавих киселото мляко.
Разбърках много добре до гладка смес. В нея сложих малко от горещата супа с ориз, за да се уеднакви температурата, след което я изсипах в тенджерата.
Изчаках супата да заври отново и след 2-3 минути я отстраних от котлона. Добавих нарязания на дребно копър и още малко масло.
Сервирах най-вкусната супа от тиквички леко изстинала с усмивка.
Добър апетит!
Както знаете, готвя по-големи количества. Ако вие готвите за двама, може да намалите продуктите и наполовина.
В сезона на тиквичките опитай непременно и другите ни предложения за супа с тиквички или нашите крем супи от тиквички.
Коментари
Импровизация се желае по тоз метод.
Много бързо трябва да реагира готвещият.
Не е за аматьори