Начин на приготвяне
Измийте и нарежете всички зеленчуци, като ги разделяте.
Сварете гъбите в подсолена вода. След като поврат 10-минути, ги отделете от водата. Запазете я заради бульона, който са си пуснали.
На тиган сложете олиото и задушете хубаво лука, моркова и чушката, като добавите и подправките.
След като всички зеленчуци в тигана омекнат, добавете гъбите. Оставете сместа да се готви така няколко минути, като периодично разбърквате.
Добавете доматеното пюре и продължавайте да бъркате, след две-три минути добавете и виното, оставете да ври на тигана, докато алкохолът от виното не се изпари.
Добавете двете лъжици брашно и малко от гъбения бульон от гъбите.
Смесете водата с гъбения бульон и сместа от тигана, разбъркайте хубаво, за да се разпределят съставките равномерно. Накрая добавете и фидето и оставете вкусната гъбена супа на котлона за около две минути.
Ако случайно сте прекалили с олио, преди да сервирате най-вкусната гъбена супа, премахнете излишното олио с черпак.