Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Фрикасе»Фрикасе с риба и гъби

Фрикасе с риба и гъби

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Фрикасе с риба и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 800 г почистено филе
  • бульон - 4 ч.ч. зеленчукова отвара
  • оцет - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 10 бр.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • канела
  • лимонова кора
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лука, горчицата, подправките и оцета. Кипнете получената маринатата.

Добавете филето и оставете да ври 10 минути. След това свалете от котлона и охладете за една нощ.

Прецедете маринатата и нарежете филето на дребно. Задушете нарязаните на кубчета гъби и моркови в зехтина.

Оставете ги да изстинат, след което ги смесете с рибата и нарязаната краставичка. Пригответе запръжка от брашното и останалото масло.

Разредете я с изстиналата марината и виното. Подправете соса на вкус и варете до кипване. Залейте с него рибата и гъбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: