Начин на приготвяне
Сварявам пилешките мръвки хубаво и изваждам от бульона.
В паничка смесвам жълтъците, киселото мляко и сока от лимон, като разбърквам хубаво до гладък крем.
В тиган запържвам брашното с маслото и олиото до златисто.
Постепенно прибавям от бульона, в който е вряло пилешкото месо, до желаната от мен гъстота.
Бъркам хубаво да стане гладък сос без бучки.
И като продължавам с бъркането, сипвам сместа със жълтъците и млякото.
Прибавям пилешкото месо (може да се накъса, аз го предпочитам на цели парчета).
Оставям да се готви 4-5 мин.
Поръсвам фрикасето с черен пипер и индийско орехче (харесва ми аромата им и си пасват супер с фрикасето).
Страхотен сос - нежен, леко киселичък от лимоновия сок, чуден.
По желание може да запечете гъби в масло - прибавени към фрикасето с пиле, се получава нещо наистина страхотно.
Украсявам порциите пиле фрикасе с гъби в масло с магданоз.