Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе с гъби в масло

Пиле фрикасе с гъби в масло

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57530222506
Пиле фрикасе с гъби в масло
Снимка: Hristo-Y-Moni
1 / 5
17/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Рецепта от детството, която никога няма да ни омръзне - пиле фрикасе, този път гарнирано с вкусни гъби в масло"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бульон - 2 - 3 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • магданоз - за украса
  • гъби - в масло
  • гъби - 200 - 300 г
  • масло
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка, нарязана на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам пилешките мръвки хубаво и изваждам от бульона.

В паничка смесвам жълтъците, киселото мляко и сока от лимон, като разбърквам хубаво до гладък крем.

В тиган запържвам брашното с маслото и олиото до златисто.

Постепенно прибавям от бульона, в който е вряло пилешкото месо, до желаната от мен гъстота.

Бъркам хубаво да стане гладък сос без бучки.

И като продължавам с бъркането, сипвам сместа със жълтъците и млякото.

Прибавям пилешкото месо (може да се накъса, аз го предпочитам на цели парчета).

Оставям да се готви 4-5 мин.

Поръсвам фрикасето с черен пипер и индийско орехче (харесва ми аромата им и си пасват супер с фрикасето).

Страхотен сос - нежен, леко киселичък от лимоновия сок, чуден.

По желание може да запечете гъби в масло - прибавени към фрикасето с пиле, се получава нещо наистина страхотно.

Украсявам порциите пиле фрикасе с гъби в масло с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: