Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пикантен салам и кашкавал

Пица с пикантен салам и кашкавал

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пица с пикантен салам и кашкавал
Снимка: Яница Николова
1 / 2
12/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Домашна пица с нотка пикантност - обожаваме я"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • топла вода - 150 мл
  • суха мая - 1/2  пак. от 7 г
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 г
  • белтък - 1 бр.
  • брашно - 250 до 260 г
  • Още
  • пеперони - 1 опак. италиански салам слайс 
  • кашкавал - около 250 г
  • домати - 200 г пасирани от консерва
  • риган - 1/4 ч.л., изсушен
  • черен пипер - 1/4 ч.л., прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази пица Пеперони замесва се тесто за пица от изброените съставки до получаване на меко и нелепнещо тесто.

Оставя се в намаслена купа и се покрива за 30-40 минути.

После се раздърпва върху хартия за печене и се гарнира, първо, с домати, после с настърган кашкавал и накрая със салама и подправките.

Полива се с тънка струя олио.

Поставя се внимателно с хартията директно на дъното на фурната, която е загрята на МАХ.

Пече се пица с пикантен салам и кашкавал около 15 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: