Свинско бон филе със сайдер

Свинско бон филе със сайдер
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2
"Защо със сайдер? Защото свинското става неустоимо с него"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 1 парче бонфиле / около 500 г/
  • сайдер - 1/2 ч.ч. ябълков
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • бял пипер - 2 щипки млян
  • розов пипер - 2 щипки млян
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме навсякъде парчето свинско бонфиле с микса от пипери.

Поставяме го в тавичка.

Посоляваме и наливаме сайдера. Покриваме с алуминиево фолио.

Печем свинското на 100 °C за 2 часа. След това обръщаме месото и го поливаме със зехтина. Покриваме отново с алуминиевото фолио.

Връщаме във фурната и увеличаваме температурата на 200 °C.

Печем още 30 минути.

Сервираме вкусното свинско бонфиле със сайдер нарязано в чиния с гарнитура и сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: