Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Застроена супа с лапад и свински джолан

Застроена супа с лапад и свински джолан

Застроена супа с лапад и свински джолан
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Супа с лапад и свински джолан, с която ви желаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • лапад - 1 голяма купа
  • свински джолан - 250 г вакумиран
  • фиде - 2 шепи
  • сухи зеленчуци - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Лападът се измива и нарязва на лентички. В тенджера се слага олио да загрее. Добавя се лукът, за да се запържи.

Добавя се и лападът, да се задуши. Разопакова се свинския джолан.

Отстраняват се целите зърна черен пипер. Мръвките са нарязани, затова ако има останала някоя по-едра се накъсва.

Добавят се в тенджерата. Добавя се вода. Когато заври, се добавят фидето и сухите зеленчуци. Ври поне 5 минути.

Приготвя се мързелива застройка. В купа се слагат киселото мляко и яйцето. Разбиват се.

Добавя се вряла вода на тънка струйка /може да се използва и бюльона от супата/, като непрекъснато се разбърква. Добавя се повечко, за да се уеднакви температурата на застройката с тази на свинска супа, за да не се пресече, когато се добави.

Добавя се към супата с лапад. Овкусява се със сол и черен пипер.

Оставя се да поври още малко.

Ммм... свежата застроена супа с лапад и свински джолан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: