Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале със сос от кайма и гъби

Фарфале със сос от кайма и гъби

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Фарфале със сос от кайма и гъби
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Фарфалето е ясно - важно е как ще приготвите соса, за да стане вкусна комбинацията"

Необходими Продукти

  • фарфале - 300 г паста
  • кайма - 230 г
  • зехтин
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 малка консерва на кубчета
  • риган
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л
  • черен пипер
  • гъби - 4 печурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява според указанието на опаковката, аз ги обичам по-сварени и ги варя малко повече от 10 мин. Използвах FarfalLe на Barilla. Във врящата вода слагам щипка сол и 1 с.л зехтин.

Нарязвам на ситно лука и скилидките чесън. В подходящ дълбок тиган зехтин /около 3 с.л./ се загрява и в него се запържват лукът и чесънът. Каймата я намачкваме с дървена лъжица.

Нарязваме гъбките на парченца. Добавяме каймата и се запържва леко, защото после, като сложим другите продукти, пак ще се обработва. Наливам 60 мл вода /топла/. Прибавяме гъбките и те да се позапържат. Добавяме нарязаните домати, захарта. Прибавяме сол на вкус и малко черен пипер също на вкус. Оставяме да ври на тих огън до сгъстяване на соса. Овкусяваме с риган.

Пастата се отцеждат от водата. Аз лично си правя соса и варя спагетите по едно и също време. Продуктите за соса предварително съм си ги нарязала и приготвила.

Със соса почвам по рано и междувременно в приготвената тенджера с вода си слагам и пастата.

Сервираме в чиния от пастата и отгоре слагаме от соса. Понякога стържа български кашкавал или пармезан.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: