Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с агар-агар

Панакота с агар-агар

Панакота с агар-агар
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Панакота с агар-агар - бърза, нежна, носеща усмивка"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 г течна сладкарска
  • прясно мляко - 250 г
  • захар - 75 г
  • агар агар - 1 пак.
  • мармалад - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в касерола сметаната, прясното мляко (150 мл) и захарта.

Оставете да заври на котлона.

В останалата част (от прясното мляко) разтворете агар-агара.

Добавете го в касеролата и варете 1-2 минути.

Махнете от котлона и разпределете в подходящи чашки или купички.

Оставете в хладилника за 1 нощ панакотата.

Извадете и поднесете с пресни плодове или сладко по предпочитание панакотата с агар-агар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: