Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Италиански омлет със зеленчуци

Италиански омлет със зеленчуци

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Италиански омлет със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • зеленчуци - 350 г, замразени, на кубчета
  • сирене - 4 с.л., пекорино романо
  • магданоз - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вксус
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна. Сиренето и магданозът се смесват. Овкусяват се със солта и пипера.

Зеленчуковите кубчета се запържват около 8-10 мин. Заливат с яйцата и се държат на огъня около 4 мин. Внимателно се обръщат от другата страна за още 4 мин.

Доматите се режат на ситно, разбъркват се с чесъна и зехтин. Осолява се. Омлета се прехвърля в подходяща чиния за сервиране, като се реже на клинообразни парчета. Сервира се с доматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: