Начин на приготвяне
В голяма купа се слагат изварата и крема сиренето. Чуква се яйцето.
Разбъркват се до еднородна смес. Според солеността на изварата се добавя малко сол.
Маслините се почистват и нарязват на ситно. Добавят се в сместа и отново се разбърква. Тестото се разстила.
Разрязва се на 2 през средата по дължина. Подготвя се тава с хартия за печене и леко се намазнява.
Сместа се разпределя на 2 равни части. Едната половина се намазва с половината смес. Края по дължина на тестото се намазва с вода, за да залепне и да се затворят добре солените бисквитки.
Навива се на бутер руло. Рулото се нарязва на филийки с дебелина около 1 см. Нареждат се в тавата, като се оставя достатъчно място помежду им, защото бутертестото бухва при печене.
В средната част на крекерите се поръсва с маково семе. Същото се повтаря и с останалата част продукти.
Когато всички солени бисквитки от бутертесто са готови, се пекат до готовност.