Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Парижки хляб със сметана, сирене и масло

Парижки хляб със сметана, сирене и масло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Парижки хляб със сметана, сирене и масло
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г (тип 500)
  • топло мляко - 400 мл
  • суха мая - 2 опаковки (по 10 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 100 мл
  • Покритие
  • масло - 150 г разтопено
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • семки - за поръсване (или друго по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа добавете брашното, сухата мая, разтопеното, но не горещо масло и смесете до гладко тесто.

Прехвърлете тестото на намаслен плот и замесете до хубаво тесто, което не лепне. Върнете тестото в намаслената купата и покрийте със стреч фолио и кърпа. Оставете да втаса хубаво за 35-40 минути.

След това разделете на 2 равни части и оформете топки.

През това време разтопете маслото в микровълнова или водна баня, да не е горещо, а просто леко затоплено и втечнено, след което го оставете настрана.

В друга купа натрошете сиренето и добавете няколко лъжици сметана, за да стане смес за мазане.

Разточете на правоъгълна кора с размер около 35×40 см.

След това вземете от маслото и разнесете по цялата повърхност, върху маслото разнесете сиренето със сметана и завийте по късата страна. След това поставете на хартията за печене в тавичка.

Разрежете на равни части хляба. Процедурата повторете с останалото тесто. Накрая намажете обилно със сметана и масло и поръсете със семките. Хубаво е да са намазани добре.

Поставете хлебчета във фурната да се пекат около 30-35 минути или докато се зачервят апетитно.

Парижкият хляб със сметана, сирене и масло е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: