Начин на приготвяне
В дълбока купа добавете брашното, сухата мая, разтопеното, но не горещо масло и смесете до гладко тесто.
Прехвърлете тестото на намаслен плот и замесете до хубаво тесто, което не лепне. Върнете тестото в намаслената купата и покрийте със стреч фолио и кърпа. Оставете да втаса хубаво за 35-40 минути.
След това разделете на 2 равни части и оформете топки.
През това време разтопете маслото в микровълнова или водна баня, да не е горещо, а просто леко затоплено и втечнено, след което го оставете настрана.
В друга купа натрошете сиренето и добавете няколко лъжици сметана, за да стане смес за мазане.
Разточете на правоъгълна кора с размер около 35×40 см.
След това вземете от маслото и разнесете по цялата повърхност, върху маслото разнесете сиренето със сметана и завийте по късата страна. След това поставете на хартията за печене в тавичка.
Разрежете на равни части хляба. Процедурата повторете с останалото тесто. Накрая намажете обилно със сметана и масло и поръсете със семките. Хубаво е да са намазани добре.
Поставете хлебчета във фурната да се пекат около 30-35 минути или докато се зачервят апетитно.
Парижкият хляб със сметана, сирене и масло е готов.