Начин на приготвяне
Маята се активира в затопленото мляко, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. В предварително пресятото брашно се прави кладенче и в него се поставят яйцето, солта, хладката вода и сместа с маята.
Троши се сирене и се добавя заквасената сметана. Всички продукти се смесват и се замесва меко тесто. То се оставя да бухне, след което се дели на топки.
Всяка от тях трябва да разточим, напръскаме с масло и завием на руло. Режем рулото на парчета. Редим ги в намаслен йенски съд с капак.
Слагаме похлупака и оставяме тестеното изделие да бухне още малко. След това го мажем с разбито яйце и 1 с.л. олио. Ръсим семена отгоре и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.