Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб с масло

Домашен хляб с масло

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Домашен хляб с масло
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 10 г
  • вода - 200 мл
  • масло - 80 г
  • масло - 20 г за намазване
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в 100 мл хладка вода със захарта и 2-3 с.л. брашно. Оставя за десетина минути.

Пресяваме останалото брашно и му добавяме солта, правим кладенче и изсипваме маята и разтопеното масло, както и останалите 100 мл хладка вода.

Разбъркваме и замесваме меко тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. Когато тестото е втасало, го премесваме отново и оформяме на хляб.

Слагаме го върху хартия за печене и го оставяме за още 15 минути. Намазваме го с масло и го печем на 200 градуса за около 20 минути, след което намаляваме градуса до 180 и допичаме за още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: