Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Бирено мезе с охлюви

Бирено мезе с охлюви

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Бирено мезе с охлюви
Снимка: AneliaStefanova
2 / 3
21/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бирено мезе с охлюви - отворихте ли бирата вече"

Необходими Продукти

  • охлюви - 30 бр. сварени
  • пилешки бутчета - 2 бр. пушени
  • лук - 1 глава сух
  • моркови - 2 бр.
  • краве масло - 50 г
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тридесетина броя сварени и почистени от черупките охлюви се запържват в краве масло.

Към позапържените охлюви се прибавят нарязаните моркови.

Пилешките бутчета се накъсват на дребно и също се слагат в тигана.

Лукът се реже на полумесеци и също се добавя към останалите продукти.

Биреното мезе се запържва, докато омекне и лукът.

След това се сваля от котлона и се поръсва с малко лют червен пипер.

Биреното мезе с охлюви е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: