Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Запечени картофки с чесън

Запечени картофки с чесън

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Запечени картофки с чесън
Снимка: AneliaStefanova
2 / 6
22/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Чудна гарнитура от чеснови печени картофки"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • чесън - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват във форма по избор. Сваряват се в подходяща тенджера подсолена вода.

Твърдо сварените картофи се отцеждат от водата и се оставят да изстинат.

Вече изстиналите картофи се подреждат в тава и се овкусяват със сол, пипер, мащерка.

Поливат се с олио и соев сос.

Между картофите се слагат необелени скилидки чесън.

Картофите се пекат на 250 градуса, с вентилатор, докато придобият кафеникав загар.

Запечените картофки с чесън са апетитна гарнитура към месо или друго основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: