Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пилешко печено с пресни картофки и чесън

Пилешко печено с пресни картофки и чесън

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пилешко печено с пресни картофки и чесън
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
30/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Пиле и картофки - любимата на малки и големи класика, но този път с пресни картофки и масълце"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • пресни картофи - 500 г.
  • червен пипер - 1 ч.л. едро смлян
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • чубрица - 1 к.л
  • черен пипер на вкус
  • олио - 50 мл
  • масло - 2 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на порции, поръсете със червен пипер, пилешкия бульон и зеленчуковата подправка.

Полейте с олиото и хубаво натрийте месото. Оставете настрана, докато обелите картофките, и подготвите чесъна, който е хубаво да е на скилидки със люспичката.

Подредете месото, картофите и чесъна, сипете вода (не много) защото пресните картофи си пускат.

Поръсете със чубрица и черен пипер, върху месото сложете по парченце масло.

Покрийте с алуминиево фолио и печете пилето с картофи в умерена фурна за около час.

Извадете и отстранете фолиото, след което запечете до хубав загар на пилешкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: