Начин на приготвяне
Торта три шоколада с куахада се пече във форма за торта с диаметър 22 см.
Трохите от бутерблатове са изпечени по описание на опаковката - 140 г.
В блендера се смилат бисквитките и изпечената кората от бутертестото . Маслото се разтопява и се добавя към трохите. Разбърка се до еднородна смес. В ринг с диаметър 22 см (отвътре се слага ацетатна лента, за по-лесно отстраняване на ринга) върху подходяща подложка или чиния се изсипва сместа и с лъжица се притиска, докато се получи равен блат. Слага се в хладилника да стегне за 30 минути.
В касерола се сипват сметаната, прясното мляко и захарта. Слагат се на котлона, когато се загрее, след което се добавя натрошеният черен шоколад, разбърква се до пълното му разтопяване.
Куахадата (Cuajada) се разтваря в 50 мл прясно мляко (студено). Когато сместа почти заври, се добавя разтворената куахада, разбърква се и минута след като заври, се сваля от котлона. С помощта на цедка се изсипа върху охладения бисквитен блат. Отново се връща в хладилника за час.
По същия начин се приготвят и другите шоколадови слоеве.
Когато стегнат и трите слоя на торта 3 шоколада, рингът и ацетатната лента се отстраняват.
Млечния шоколад се разтопява в микровълновата, сипва се в еднократен пош, отрязва се връхчето и се правят завъртулки върху повърхността на разкошната шоколадова торта.
Ягодите се измиват, послушават и се обливат с останалия шоколад.
Коментари
А тортата е много красива, поздравления!
Доближава се до шоколадов мус, нежен млечен вкус.