Торта три шоколада с куахада

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Торта три шоколада с куахада
Снимка: Дони Ники
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Празнична торта три шоколад - ще направи всеки повод още по-специален"

Необходими Продукти

  • За блата
  • какаови бисквити - 150 г
  • трохи - 140 г от бутерблатове
  • краве масло - 140 г
  • 1 шоколадов слой
  • черен шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 50 г
  • куахада - 12 г (1 пакетче)
  • прясно мляко - 50 мл за разтваряне на куахадата
  • За 2 слой
  • млечен шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 20 г
  • куахада - 12 г
  • прясно мляко - 50 мл за разтваряне на куахадата
  • За третия слой
  • бял шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 20 г
  • куахада - 12 г
  • прясно мляко - 50 мл за разтваряне на куахадата
  • За декорация
  • млечен шоколад - 100 г
  • ягоди - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Торта три шоколада с куахада се пече във форма за торта с диаметър 22 см.

Трохите от бутерблатове са изпечени по описание на опаковката - 140 г.

В блендера се смилат бисквитките и изпечената кората от бутертестото . Маслото се разтопява и се добавя към трохите. Разбърка се до еднородна смес. В ринг с диаметър 22 см (отвътре се слага ацетатна лента, за по-лесно отстраняване на ринга) върху подходяща подложка или чиния се изсипва сместа и с лъжица се притиска, докато се получи равен блат. Слага се в хладилника да стегне за 30 минути.

В касерола се сипват сметаната, прясното мляко и захарта. Слагат се на котлона, когато се загрее, след което се добавя натрошеният черен шоколад, разбърква се до пълното му разтопяване.

Куахадата (Cuajada) се разтваря в 50 мл прясно мляко (студено). Когато сместа почти заври, се добавя разтворената куахада, разбърква се и минута след като заври, се сваля от котлона. С помощта на цедка се изсипа върху охладения бисквитен блат. Отново се връща в хладилника за час.

По същия начин се приготвят и другите шоколадови слоеве.

Когато стегнат и трите слоя на торта 3 шоколада, рингът и ацетатната лента се отстраняват.

Млечния шоколад се разтопява в микровълновата, сипва се в еднократен пош, отрязва се връхчето и се правят завъртулки върху повърхността на разкошната шоколадова торта.

Ягодите се измиват, послушават и се обливат с останалия шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много благодаря! Преди дни ми я донесе моя близка от Испания. От коментари в блоговете виждам, че може от ибей да се поръча.
23.05.2022 21:55
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
И аз съм фен на куахадата по отношение на вкус и текстура, а и затова, че стяга много бързо, докато при желатина е много по- бавно. Ако споделите от къде си я купувате ще съм благодарна да споделите.
А тортата е много красива, поздравления!
23.05.2022 21:25
1
Дони Ники
Дони Ники
Вкуса е коренно различен от варианта приготвен с желатин.
Доближава се до шоколадов мус, нежен млечен вкус.
23.05.2022 18:12
2
Росица Петрова
Росица Петрова
Красива е! Предполагам и много вкусна. Никога не съм работила с куахада и имам желание да опитам.
23.05.2022 17:36