Калмари с ориз на фурна

15/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 932
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистените калмари, нарежете ги на шайбички, осолете ги и ги залейте с 3 ч.ч. вода.

Прибавете краве масло и ги дръжте 25 минути на умерен огън. През това време нарежете лукът на ситно и го задушете в малко мазнина.

Когато калмарите се сварят, ги прехвърлете в тавичка. Размесете ги със задушения лук и ориза. Залейте всичко с бульона от калмарите.

Отгоре наредете нарязаните домати и поръсете с черен пипер. Печете в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар