Пържени калмари

08/02/2014
"Пише се пържени калмари, но се чете Вкусен спомен за незабравими летни приключения с приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 542
  • Преглеждания за месеца643
  • Преглеждания за седмицата233
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • калмари - 800 г почистени
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистените калмари и ги нарежете на шайбички.

Подсушете ги от водата, осолете ги и ги изпържете в нагорещеното олио до светло златисто.

Поднесете калмарите с картофено пюре или салата от пресни зеленчуци.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Antonio Belin
Antonio Belin
19.04.2019 23:45
А брашното го пазим за следващото готвене на калмари
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 21:24
аз ги овалвам леко в брашно и ги изтупвам после
1
0
desislava
desislava
04.10.2014 15:31
изглеждат апетитни ште ги ги пробвам после ще пиша как са се получели.
5
1