Черни арабски питки

Марина НордМарина НордНовак1219
20/02/2014
"А вие опитахте ли по-здравословния вариант на арабските питки - с типово брашно "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 128
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • типово брашно - 400 г
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 8 г (суха)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се солта, захарта, маята и зехтинът.

Постепенно се добавя водата и се замесва гладко еластично тесто. Оставя се на топло да втаса.

Готовото тесто се премесва върху поръсена с брашно повърхност и се разделя на топки.

Топките се разточват на тънки питки. Покриват се и се изчакват да втасат. Пекат се на загрят сач или тиган.

Готовите питки се поръсват с вода и се завиват с кърпа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар