Черни арабски питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
20/02/2014
"А вие опитахте ли по-здравословния вариант на арабските питки - с типово брашно "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 216
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • типово брашно - 400 г
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 8 г (суха)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се солта, захарта, маята и зехтинът.

Постепенно се добавя водата и се замесва гладко еластично тесто. Оставя се на топло да втаса.

Готовото тесто се премесва върху поръсена с брашно повърхност и се разделя на топки.

Топките се разточват на тънки питки. Покриват се и се изчакват да втасат. Пекат се на загрят сач или тиган.

Готовите питки се поръсват с вода и се завиват с кърпа.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар