Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с домати и моцарела

Фокача с домати и моцарела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Фокача с домати и моцарела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • моцарела - 250 г
  • мая - 6 г (суха)
  • босилек - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта. Оформя се кладенче в средата и в него се сипват маята и зехтинът. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Оставя се да втаса и след това се премесва върху посипана с брашно повърхност. Разделя се на две части, които се разточват на правоъгълници. Слагат се в намазана с мазнина тава и се изчаква да втасат.

Фокачите се намазват със зехтин и се пекат до полуготовност. Покриват се с нарязаните на тънко домати и парченца моцарела. Поръсват се с босилек и се връщат във фурната, където се пекат до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: