Начин на приготвяне
Разточете бутертестото на тънко и от него изрежете кръг, малко по-голям от диаметъра на формата, в която ще се пече.
Прехвърлете го във формата, която преди това сте намазали с мазнина. Аз използвах ринг с падащо дъно.
Оформете голяма кошница.
Нарежете скилидките на ситно, домата на шайби, а чушката на квадрати.
Полейте тестото с половината олио и с помощта на четка го размажете.
Поръсете тестото с част от ситно нарязания чесън и с 1/2 ч.л. чубрица. Наредете чушките в кръг, а останалата част покрийте с домата.
Залейте доматите с малко олио отгоре и поръсете с половин ч.л. чубрица.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути, докато тестото придобие златист загар.
През това време рендосайте моцарелата и нарежете перата на пресния лук.
Извадете приготвения тарт от фурната, поръсете го с моцарела и отново го сложете във фурната за около 5-10 минути, докато моцарелата се разтопи.
Когато е готов соленият пай с бутертесто, го поръсете отгоре с нарязаните пера от пресния лук и с останалата част от чесъна.
Вашият тарт с домати, моцарела и чушки е готов.