Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с чушки и сирене

Пица с чушки и сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пица с чушки и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • лук - 1 глава, на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • чушки - 300 г, нарязани на лентички
  • сол - на вкус
  • сирене - 45 г, пармезан, на люспи
  • маслини - 1 ч.ч. (100 г), зелени
  • каперси - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото по стандартния начин, се оставя встрани да втасва.

Лукът се запържва около 2-3 мин. Добавят се чушките и се държат на огъня около 15 мин. и се осолява.

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Форма за печене на пица с диаметър 30 см се намазва с растително олио.

Когато тестото е вече втасало, се омесва за 1 мин. и се разстила във формата. Разстилат се чушките и техния сос.

Поръсва се с половината от сиренето, маслините и каперсите. Пече се около 20 мин. Преди сервиране се поръсва с останалото сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: