Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимецов кекс с мая в хлебопекарна

Лимецов кекс с мая в хлебопекарна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецов кекс с мая в хлебопекарна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Много по-диетичен кекс с лимец, който ще ви спести някоя друга калория, но ще е перфектната компания на чаша кафе!"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • лимецово брашно - 560 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • вода - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лимецов сладкиш яйцата се разбъркват с отделна купа на пяна.

Прибавя се кафявата захар.

Разбърква се много добре и се оставя 20 мин на стайна температура, за да се разтопи захарта.

Лимецовото брашно се изсипва в купата на хлебопекарната, в която ще се пече.

Прибавя се сухата мая и се разбърква много добре.

Маята не се разтваря във вода.

В средата се прави кладенче, в което се изсипва водата, сместа от захарта и яйцата и маслото.

Пече се в хлебопекарната на програма за домашен кекс.

След като се изпече, се изважда от формата и лимецовият кекс с мая в хлебопекарна се оставя да изстине върху дървена дъска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: