Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко с картофи и грах на фурна

Агнешко с картофи и грах на фурна

Агнешко с картофи и грах на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"С бира или с вино предпочитате агнешкото?"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг. от плешка
  • грах - 1 консерва (650 г)
  • картофи - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 40 г
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 2 - 3 стръкчета пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешката плешка на едри късчета и го сварете за около два часа в подсолена вода, в която сте добавили десетина зърна черен пипер и дафиновите листчета.

След като месото се охлади, го извадете, а бульона го прецедете.

Загрейте в тавичка олиото и маслото, добавете нарязаният на дребно лук и го задушете за около 3-4 минути.

Добавете нарязаните на едро картофи, нарязаните на кубчета домати и изцедената от водата грах.

Разбъркайте добре и задушавайте около 2-3 минути.

Добавете подправките - нарязаните на дребно чесън и копър, червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Сложете късчетата агнешко месо и налейте около 300 - 400 мл. от бульона, в който сте варили агнешкото месо.

Сложете тавата във фурната и гответе агнешкото с картофи и грах на фурна на 220 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: