Начин на приготвяне
Нарежете агнешката плешка на едри късчета и го сварете за около два часа в подсолена вода, в която сте добавили десетина зърна черен пипер и дафиновите листчета.
След като месото се охлади, го извадете, а бульона го прецедете.
Загрейте в тавичка олиото и маслото, добавете нарязаният на дребно лук и го задушете за около 3-4 минути.
Добавете нарязаните на едро картофи, нарязаните на кубчета домати и изцедената от водата грах.
Разбъркайте добре и задушавайте около 2-3 минути.
Добавете подправките - нарязаните на дребно чесън и копър, червен пипер, черен пипер и сол на вкус.
Сложете късчетата агнешко месо и налейте около 300 - 400 мл. от бульона, в който сте варили агнешкото месо.
Сложете тавата във фурната и гответе агнешкото с картофи и грах на фурна на 220 градуса за около 40 минути.