Начин на приготвяне
Двата вида месо - заешко и агнешко се почистват добре. Подготвя се достатъчно голяма, дълбока тава с капак. Агнешкото месо се осолява, като се натърква със сол от всички страни.
Слага се в тавата. Заекът се осолява по същият начин, като се натърква и от вътрешната страна на корема. Червеният пипер се натърква върху заека и агнешкото месо само от горната страна.
Маслото се нарязва на бучици и се разпределя върху месата. Ползват се с бирата. Добавят се и 300 мл. вода. Пече се общи 3 часа.
Първият час се пече на 220 градуса. Останалите 2 часа се пече на 150 градуса. Печените едновременно заек и агнешко стават крехки и вкусни без много усилия.
Бандата може да се събира около масата!