Начин на приготвяне
Каймата с манатарки купувам готова, омесва се и се овкусява с изброените подправки, добавя се ситно нарязания лук и магданоз, по желание може и 2-3 скилидки чесън да се добавят.
Оформят се вкусни кюфтета около 35-40 г, които се печат на 180°C за 15 минути във фраера.
Нарязания лук се запържва с олиото за 4-5 минути, добавя се доматеното пюре (ползвам турско, много гъсто)
Долива се топла вода около 1.800 мл, овкусява се и се оставя на среден огън около 20 минути да ври.
От брашното и студена вода се прави рядка кашичка, която се темперира с врящия сос и се добавя към кюфтетата с доматен сос с разбъркване.
Добавят се кюфтенцата. Оставя се още 5 минути да клокне, след което се поръсват кюфтенцата с доматен сос в еър фраер с магданоз.