Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с доматен сос в еър фраер

Кюфтенца с доматен сос в еър фраер

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Кюфтенца с доматен сос в еър фраер3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Класически обяд за нашите географски ширини - винаги вкусни кюфтенца, потопени в ароматен доматен сос"

Необходими Продукти

  • За кюфтета
  • кайма - 700 г с манатарки
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • лук - 1 глawa
  • За доматения сос
  • олио - 60 мл
  • пресен лук - 3 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 400 г консерва
  • захар - щипка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата с манатарки купувам готова, омесва се и се овкусява с изброените подправки, добавя се ситно нарязания лук и магданоз, по желание може и 2-3 скилидки чесън да се добавят.

Оформят се вкусни кюфтета около 35-40 г, които се печат на 180°C за 15 минути във фраера.

Нарязания лук се запържва с олиото за 4-5 минути, добавя се доматеното пюре (ползвам турско, много гъсто)

Долива се топла вода около 1.800 мл, овкусява се и се оставя на среден огън около 20 минути да ври.

От брашното и студена вода се прави рядка кашичка, която се темперира с врящия сос и се добавя към кюфтетата с доматен сос с разбъркване.

Добавят се кюфтенцата. Оставя се още 5 минути да клокне, след което се поръсват кюфтенцата с доматен сос в еър фраер с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: