Начин на приготвяне
За тази паста със спанак в тенджера сипваме вода, като добавяме лъжичка сол и поставяме на котлона да заври. След като водата вече е завряла, добавяме избраният от нас вид паста.
Предварително сме си подготвили спанака, който е почистен от стъбълцата, измит и нарязан с дебелина около 1 см.
Лука и чесъна сме нарязали на дребно и поставили в широк тиган, в който ги задушаваме.
Когато са поомекнали, добавяме спанака и натрошеното сирене.
Разбъркваме добре, за да се смесят добре продуктите. Овкусяваме със сол, черен пипер, лют червен пипер и джоджен /по избор/.
Ако сте сложили синьо сирене или друго ароматно сирене, то тогава не е необходимо да добавяте зелена подправка за аромат.
Пастата се вари според указанията на опаковката. Когато е готова, отцеждаме водата и я добавяме към вече готовата смес в тигана.
Отново разбъркваме добре, за да се смесят продуктите и оставяме на слаб огън за няколко минути, като разбъркваме от време на време.
Сервираме готовата паста със спанак и сирене поръсена с пармезан.