Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със спанак и сирене

Паста със спанак и сирене

PolinaGPolinaG
Новак
87623
Паста със спанак и сирене
Снимка: PolinaG
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Тук и най-скараните с кулинарията ще отбележат завиден успех. Лесна рецепта за паста със спанак и сирене, която е гарантирано вкусна"

Необходими Продукти

  • фусили - 250 г пене, талятели
  • спанак - 250 г пресен, листа
  • сирене - 150 г по желание може да сложите и синьо сирене или да замените бялото сирене с извара, ако сте на режим
  • лук - 2 средни глави кромид
  • чесън 6 скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер - едро смлян по желание
  • риган - босилек или джоджен по избор
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази паста със спанак в тенджера сипваме вода, като добавяме лъжичка сол и поставяме на котлона да заври. След като водата вече е завряла, добавяме избраният от нас вид паста.

Предварително сме си подготвили спанака, който е почистен от стъбълцата, измит и нарязан с дебелина около 1 см.

Лука и чесъна сме нарязали на дребно и поставили в широк тиган, в който ги задушаваме.

Когато са поомекнали, добавяме спанака и натрошеното сирене.

Разбъркваме добре, за да се смесят добре продуктите. Овкусяваме със сол, черен пипер, лют червен пипер и джоджен /по избор/.

Ако сте сложили синьо сирене или друго ароматно сирене, то тогава не е необходимо да добавяте зелена подправка за аромат.

Пастата се вари според указанията на опаковката. Когато е готова, отцеждаме водата и я добавяме към вече готовата смес в тигана.

Отново разбъркваме добре, за да се смесят продуктите и оставяме на слаб огън за няколко минути, като разбъркваме от време на време.

Сервираме готовата паста със спанак и сирене поръсена с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: