Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вкусен черешов пай по стара рецепта

Вкусен черешов пай по стара рецепта

Вкусен черешов пай по стара рецепта
Снимка: Зорница Христова Михова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Чуден кремообразен черешов сладкиш, който се топи в устата..."

Необходими Продукти

  • череши - 1 кг /по желание може да се ползват и череши от компот/
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате пресни череши, махнете костилките от черешите.

В купа се разбиват с миксер яйцата, захарта и ванилията.

Смесваме брашното с яйчената смес. Добавяме бакпулвера, разтворен с оцета.

Добавяме разтопеното масло, млякото и солта.

Разбъркваме добре сместа за плодовия пай и добавяме черешите, след което разбъркваме леко, за да не се разкашкат.

Мажем тавичка с масло и изсипваме сместа

Печем черешовия сладкиш в предварително загрята фурна до готовност

Сервираме вкусен черешов пай на баба поръсен с пудра захар

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може и без прясното мляко ..
07.06.2024 12:58
NANI
NANI
А прясното мляко?
22.01.2023 16:52