Начин на приготвяне
Първо, измиваме и сваряваме пилешките бутчета в тенджера с вода, заедно с нарязаната на парчета глава кромид лук (като отпенваме периодично). След, като се сварят, ги накъсваме на малки парчета, като изхвърляме кожите.
Добавяме сушения лук в пилешкия бульон (в който сме сварили пилето), предварително излят в тенджера. Включваме и зехтина и оставяме така малко да поври (за да омекне лукът).
Добавяме виното и разтваряме в получената смес зеленчуковия бульон и брашното. Накрая включваме прясното мляко, слагаме и парчетата месо. Овкусяваме с бял пипер, целина и сока от лимон.
Разбиваме жълтъка, като към него добавяме по малко от бульона, след което го добавяме към соса с пилето, при непрекъснато бъркане. Оставяме вкусното пиле фрикасе да поври 10 минути на тих огън, като разбъркваме периодично.
Накрая добавяме маслото и разбъркваме. Зеленчуковият бульон е солен и не слагаме сол. Поднасяме готовото фрикасе топло (ако престои и се сгъсти, можем да разредим с малко от пилешкия бульон, който е останал, след като сме сварили пилето).
Да ви е сладко с това пиле фрикасе без запръжка!
Пилешкото приготвено по този начин е много крехко и сочно, затова препоръчваме обезателно да опиташ и рецептите ни за фрикасе с пилешко и гъби или тези разкошни вариации на фрикасе.
Коментари