Начин на приготвяне
Пилешките крилца разрязваме на половина и запържваме в маслото докато придобият златист цвят. Доливаме с желаното количество вода и оставяме да ври.
Подправяме със солта и в случай че се образува пяна я премахваме. Когато са сварени намаляваме огъня и е време да приготвим мързеливата застройка.
Киселото мляко разбиваме с предварително изцедения сок от 1/2 лимон, след което добавяме жълтъците и брашното, разбиваме хубаво до получаване на гладка кашичка и добавяме на тънка струйка в бульона при крилцата.
При сервиране на фрикасето може да поръсим с пресен или сух магданоз по желание. Аз използвах сух.
Когато разполагам с повече време, към тази рецепта правя двойна застройка, става по-вкусно. А именно освен гореописаната мързелива застройка преди нея правя запръжка в 3-4 с.л. олио и половината от брашното. А ако пилешкото месо е от буркан /домашно консервиран/ всичко това става за 10-15 мин.
Да Ви е сладко!