Чесново пиле фрикасе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Чесново пиле фрикасе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
11/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Апетитно до няма и къде чесново пиле фрикасе"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г
  • чесън - 3 скилидки, стар
  • чесън - 3 стръка, пресен
  • олио - 2 с.л. (или зехтин)
  • масло - 3 - 4 с.л. меко
  • брашно - 4 с.л. с връх (за по - гъсто може и повече)
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета, обезкостете ги, а бульона прецедете. Ще ви е нужен поне литър от него.

Месото нарежете или накъсайте на хапки.

Загрейте на слаб/умерен огън олиото и маслото. Сложете скилидките чесън пресовани или фино настъргани. Разбъркайте за кратко, докато пусне аромата си.

Сипете брашното и бъркайте до светло златист загар (внимавайте да не прегори! )

Налейте бульона на струйка при непрестанно бъркане. За съвършено гладка консистенция аз разбирам с телена бъркалка.

Сложете сол и варете до сгъстяване на слаб до умерен огън 8-10 минути при често разбъркване.

Сложете месото и се заемете със застройката.

За нея разбийте яйцето и жълтъка със киселото мляко.

Сипете няколко черпака от фрикасето, за да се уеднаквят температурите, след това налейте обратно в тенджерата. Хубаво разбъркайте и оставете няколко минутки на изключен котлон или слаб огън.

Фрикасето не трябва да е много гъсто, нито прекалено рядко, затова ако правите по-голямо количество сос, сложете повече брашно.

В обратния случай просто доливайте още вода или бульон към пилешката манджа.

Сервирайте вкусното чесновото пиле фрикасе топло, като поръсите със ситно накълцан пресен чесън.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: