Чесново пиле фрикасе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Чесново пиле фрикасе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Апетитно до няма и къде чесново пиле фрикасе"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г
  • чесън - 3 скилидки, стар
  • чесън - 3 стръка, пресен
  • олио - 2 с.л. (или зехтин)
  • масло - 3 - 4 с.л. меко
  • брашно - 4 с.л. с връх (за по - гъсто може и повече)
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета, обезкостете ги, а бульона прецедете. Ще ви е нужен поне литър от него.

Месото нарежете или накъсайте на хапки.

Загрейте на слаб/умерен огън олиото и маслото. Сложете скилидките чесън пресовани или фино настъргани. Разбъркайте за кратко, докато пусне аромата си.

Сипете брашното и бъркайте до светло златист загар (внимавайте да не прегори! )

Налейте бульона на струйка при непрестанно бъркане. За съвършено гладка консистенция аз разбирам с телена бъркалка.

Сложете сол и варете до сгъстяване на слаб до умерен огън 8-10 минути при често разбъркване.

Сложете месото и се заемете със застройката.

За нея разбийте яйцето и жълтъка със киселото мляко.

Сипете няколко черпака от фрикасето, за да се уеднаквят температурите, след това налейте обратно в тенджерата. Хубаво разбъркайте и оставете няколко минутки на изключен котлон или слаб огън.

Фрикасето не трябва да е много гъсто, нито прекалено рядко, затова ако правите по-голямо количество сос, сложете повече брашно.

В обратния случай просто доливайте още вода или бульон към пилешката манджа.

Сервирайте вкусното чесновото пиле фрикасе топло, като поръсите със ситно накълцан пресен чесън.

Пилето приготвено по този начин е много вкусно и сочно. Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни вкусотии за фрикасе като това класическо пиле фрикасе или фрикасето с кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: