Начин на приготвяне
Лукът се запържва в зехтина около 5 мин. Маята се разтваря в 4 с.л. от водата и се оставя встрани около 15 мин. Брашното и солта се пресяват. Захарта се размества с маята и останалата вода. Трябва да се получи твърдо тесто, от което да се отдели 1/3 и да се смеси с лука и зехтина.
Меси се останалата част от тестото, докато стане гладко. Оставя се да втасва около час. След като вече е втасало, се омесва за 3 мин. Тестото се разделя на части с размера на яйце, които след това се оформят на пръчки.
Тези които са от тестото без лука се поръсват със сусама. Всички пръчки се поръсват с брашно и се пекат около 7 мин. в предварително загрята фурна до 220 градуса. Преди да се извадят от формите за печене, е добре да са изстинали.