Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран върху лозови пръчки

Пълнен шаран върху лозови пръчки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пълнен шаран върху лозови пръчки
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Искате ли да се научите да приготвяте пълнен шаран като майсторите"

Необходими Продукти

  • шаран - 2.5 - 3 кг
  • орехови ядки - 1 ч.ч. счукани
  • лук - 2 ч.ч. кромид, нарязан на ситно
  • чушки - 1/2 ч.ч. наситнена червена пиперка
  • джинджифил - 1/2 ч.ч. настърган
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • растително масло - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си предварително лозови пръчки. Шаранът се изчиства от люспите и хрилете. Прави се разрез откъм гърба и внимателно се изчистват вътрешностите /костите бодат/.

Измива се добре и се осолява. В 2 с.л. масло се задушават лукът, чушката и джинджифилът. Добавят се орехите, черният пипер, канелата и лимоновият сок, както и малко сол.

Така получената плънка се напълва в рибата, включително и хрилете, и се зашива. В тавичка се нареждат лозовите пръчки, шаранът се намазва с останалото масло и се поставя върху пръчките.

Добавя се 1 к.ч. вода. Пълненият шаран се пече 2 часа на 180 градуса до образуване на хубава коричка.

Пълненият шаран върху лозови пръчки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: