Бонбони с еритритол

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Бонбони с еритритол
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
15
"Рецепта за диетични бонбони, които не се лепят за дупето - или поне така ни се ще да вярваме"

Необходими Продукти

  • банани - 2 броя
  • кокосови стърготини - 1 ч.ч. + още за овалване
  • натурално какао - 2 с.л.
  • еритритол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се обелват и пасират с пасатор или вилица, към тях се прибавя еритритолът и какаото.

Ако еритритолът ви не е на прах, а на кристали, е хубаво да се смели с кафемелачка. Разбърква се много добре до хомогенна смес.

Накрая се прибавят кокосовите стърготини до получаване на гъста смес. Кокосовите стърготини също трябва да се оцветят от какаото и всичко да се еднородна смес.

Поставя се в хладилника за около час.

След това се загребва със супена лъжица от сместа и с длани се оформят топчета, които след това се овалват в кокосови стърготини.

Подреждат се суровите бонбони в чиния и се поставят в хладилника.

Преди консумация се изваждат.

От получената смес излизат около 15 бонбона с еритритол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: