Начин на приготвяне
Започнете с блатовете. В голяма купа изсипете половината пресято брашно, прясното мляко, захарта, щипката сол, амонячната сода, олиото и яйцата. Започнете да разбърквате с дървена лъжица, дослагвайте брашно, и когато ви стане трудно с лъжицата продължете с ръце.
Измесете меко и нелепнещо тесто. Разделете го на 4 еднакви топки (320-330 грама). Вземете тавата на фурната и я обърнете обратно, постелете хартия за печене. Разточете правоъгълни кори, колкото тавата, печете в предварително загрята на 160 градуса фурна. Оставете да се охладят.
Започнете да приготвяте крема: В тенджера сипете около 700 мл прясно мляко, лимоновата кора, захарта, ванилиите и лимоновия сок. В купичка разбийте брашното и останалото мляко, да стане гладка каша. Прибавете и него към незаврялото прясно мляко.
Бъркайте докато не получите гладък гъст крем. Махнете от огъня и почнете да добавяте малки кубчета масло, кремът трябва да поеме цялото масло.
Време е за най-лесната част - сглобяването на тортата - редите блат, крем и така до края. Върху последния блат не се слага крем, трябва да го разпределите между останалите блатове.
Оставете да престои така поне 12 часа. Оформете красива правоъгълна торта (отрежете всички неравности по края) поръсете с пудра захар