Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи в доматен сос

Яйца на очи в доматен сос

редакция:
Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
6127k2k6
Яйца на очи в доматен сос
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Това е обяд за шампиони - страшно полезен и още по-вкусен. Тези яйца на очи с ароматен сос за пълна шестица!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - няколко клонки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кориандър
  • куркума
  • джинджифил
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган поставете олиото и към него прибавете нарязания на ситно лук, щом започне да се запържва, добавете доматеното пюре и част от магданоза.

Овкусете с подправките по избор, сол, джинджифил, кориандър, куркума, черен и червен пипер.

Разбъркайте хубаво всичко в тигана и поставете двете яйца в двата края на тигана, така че да не се смесват.

Затворете с капак и оставете на средно силен огън за няколко минути. Малко ястието напомня на шакшука.

Сервирайте яйца на очи в доматен сос в подходяща чиния и украсете с останалия магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: