Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Подгънати яйца на очи с чеснов сос

Подгънати яйца на очи с чеснов сос

Подгънати яйца на очи с чеснов сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Любима класика, която ще намери място на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • майонеза - 3 ч.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • галета
  • соев сос
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сипете малко вода, след като заври капнете малко оцет.

Счупете три или две от яйцата, зависи колко е голям тиганът ви.

Когато се забулят леко, с шпатула подгънете белтъка. Получава се като плик, другите яйца по същия начин.

Разбийте майонезата със млякото и малко чесън.

В чинии можете да сложите от соса за подложка или шприцовайте върху пошираните яйца.

Отгоре поръсете с малко галета, соев сос и чесън.

По желание направете запръжка от олио и червен пипер.

Гарнирайте с домати.

Подгънатите яйца на очи с чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: