Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от охлюви

Пастет от охлюви

Пастет от охлюви2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Приготвен за изискано предястие или просто като храна, която ви доставя много протеини - пастетът от охлюви е разкошен!"

Необходими Продукти

  • охлюви - 500 г
  • сол - 1 щипка
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите се сваряват и осоляват.

Добавя се медът и се разбърква до получаването на хомогенна смес.

След това се добавя зехтинът и се разбърква до пълното му усвояване от месото на охлювите.

Накрая се добавя магданоз.

Намазва се върху резен хляб, най-добре хляб с квас.

Бон апетит с моя селски пастет :)

Охлювите са много богата на протеини храна.

Подходяща напитка за пастета от охлюви: Бяло сухо вино в зависимост от киселинността му: видът на зехтина :) (напр.: най-киселото бяло вино: с екстра върджин зехтин).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: