Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Икономично и диетично руло с тиквички

Икономично и диетично руло с тиквички

Икономично и диетично руло с тиквички
Снимка: Кристиан Александров
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това руло от тиквички е едновременно вкусно, бързо, диетично и икономично. Няма какво повече да искаме - перфектната рецепта!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. големи
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 2 щипки
  • олио - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • За плънката
  • извара - 200 г
  • цедено мляко - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • копър - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквичките и ги настъргваме на ситно. С ръце изстискваме максимално сока.

Към настърганите тиквички добавяме солта, яйцата, олиото и бакпулвера.

Разбъркваме и изсипваме сместа в голяма правоъгълна тава, която предварително сме покрили с хартия за печене. Заравняваме.

Печем на 200 °C около 25 минути.

Оставяме така блатът да се стегне за 24 часа.

На другия ден смесваме изварата, цеденото мляко и солта.

С тази плънка намазваме тиквения блат и внимателно го навиваме на руло от тиквички.

Прехвърляме готовото икономично и диетично руло с тиквичи в подходяща чиния и го поръсваме с пресен копър.

Сервираме кето рулото с тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: