Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Лек тарт с пресни череши

Лек тарт с пресни череши

Лек тарт с пресни череши
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Плодово предложение на лесен тарт с череши за всеки летен ден - поднесете с чаша охладен сироп от бъз и се насладете на живота"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • извара - 6 с.л. сладкарска
  • течна сметана - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • череши - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, захарта и ванилията.

Разтопяваме маслото и го добавяме.

Размесваме с ръце до маслени трохи.

Покриваме форма за тарт с хартия за печене и изсипваме трохите.

Заглаждаме и притискаме с лъжица, за да оформим основата, като трябва да постигнем и височина по стените.

Прибираме в хладилника за 1 час.

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме маскарпонето, изварата, течната сметана и ванилията. Смесваме и изсипваме върху охладената основа.

Печем вкусния плодов тарт на 160 °C 50 минути.

Изваждаме, да се охлади, и след това го прибираме в хладилника за 24 часа.

Сервираме лекия тарт с пресни череши, като след като отрежем парче и го поставим в чиния, отгоре подреждаме разполовени и почистени от костилките череши.

Така те са свежи и красиви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: