Начин на приготвяне
В купа смесваме брашното, захарта и ванилията.
Разтопяваме маслото и го добавяме.
Размесваме с ръце до маслени трохи.
Покриваме форма за тарт с хартия за печене и изсипваме трохите.
Заглаждаме и притискаме с лъжица, за да оформим основата, като трябва да постигнем и височина по стените.
Прибираме в хладилника за 1 час.
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме маскарпонето, изварата, течната сметана и ванилията. Смесваме и изсипваме върху охладената основа.
Печем вкусния плодов тарт на 160 °C 50 минути.
Изваждаме, да се охлади, и след това го прибираме в хладилника за 24 часа.
Сервираме лекия тарт с пресни череши, като след като отрежем парче и го поставим в чиния, отгоре подреждаме разполовени и почистени от костилките череши.
Така те са свежи и красиви.