Начин на приготвяне
Обелете тиквичка на ленти, картоф, нарежете на кубчета заедно с моркова, а лук нарежете на ситно.
В загрято олио задушете лук и морков, поръсени с малко сол.
Добавете нарязаната на парчета тиквичка и картофи. Разбъркайте добре и след 2-3 минути поръсете с червен пипер.
Сипете вода около литър и още малко отгоре. Овкусете със сол, копър, скилидки чесън и когато заври, добавете 2 с.л. ориз.
Гответе, докато се свари оризът, при нужда се долива вода до нужната гъстота.
В купа разбивате жълтък с кисело мляко, сипвате от бульона в купата, разбърквате и наливате в тенджерата застройката.
Поднесете топла супа от тиквички, поръсена с магданоз, лимонов сок и чесън!
Любима супа от тиквички и картофи за сезона!
Добър апетит!