Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Чабата сандвич с Халуми

Чабата сандвич с Халуми

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Чабата сандвич с Халуми
Снимка: Рая Андонова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"За вегетариански вариант на този сочен сандвич вместо бекон може да се гриловат няколко гъби, нарязани на филийки."

Необходими Продукти

  • хлебче чабата - 1 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • халуми - около 30 г
  • бекон - около 30 г
  • домати - 2 кръгчета
  • пресен лук
  • чедър
  • хумус
  • сос - чеснов или ранч
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се изпържва в малко мазнина.

Сиренето се нарязва на 3 филийки. В грил тиган се запича беконът и сиренето халуми.

Пресният лук се нарязва на ситно.

Хлебчето чабата се разрязва на две половини напреки по дължината и двете половинки от вътрешната страна се запичат на горещия грил тиган.

За сглобяването на сандвича долната половина на хлебчето се намазва с хумус. Отгоре се слага изпърженото яйце и се поръсва леко със сол.

Нареждат се парченцата сирене, а отгоре доматът.

Настъргва се чедър. Слага се малко сос ранч или чеснов и се поръсва със зеления лук.

Затваря се с горната част на хлебчето и сандвичът с халуми е готов за сервиране.

* За вегетариански вариант вместо бекон може да се гриловат няколко гъби, нарязани на филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: