Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Боровинков пай без глутен

Боровинков пай без глутен

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Боровинков пай без глутен
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
23/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Сладкиш без глутен и захар, но с гарантирано добър вкус."

Необходими Продукти

  • рикота - 250 г
  • кокосово масло - 50 г разтопено и охладено
  • мед - 3 с.л. пълни
  • яйца - 3 бр.
  • лимон - кората на 1/2 плод
  • кокосови стърготини - 20 г
  • кокосово брашно - 4 с.л. пълни
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • боровинки - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер сиренето рикота с кокосовото масло, предварително разтопено и охладено.

Прибавете яйцата, едно по едно, като разбърквате след всяко.

Добавете меда (може да замените с друг подсладител), лимоновата кора и кокосовите стърготини.

Накрая прибавете брашното, лъжица по лъжица и боровинките, като заделите малка част от тях за поръсване на сладкиша.

Покрийте малка правоъгълна тавичка с хартия за печене и разпределете равномерно сместа за безглутеновия сладкиш.

Поръсете със заделените боровинки и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °С с вентилатор за 40-45 минути, до суха клечка.

Ако обичате по-сладки безглутенови десерти, поръсете върху боровинките 1-2 лъжици кафява захар за повече сладост, но може и да я пропуснете. Така ще имате десерт без захар.

Готовия сладкиш с боровинки охладете и по желание поръсете с малко пудра захар.

Изключително вкусен боровинков пай без глутен, подходящ за следобедно кафе или чай.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: