Начин на приготвяне
Разбийте с миксер сиренето рикота с кокосовото масло, предварително разтопено и охладено.
Прибавете яйцата, едно по едно, като разбърквате след всяко.
Добавете меда (може да замените с друг подсладител), лимоновата кора и кокосовите стърготини.
Накрая прибавете брашното, лъжица по лъжица и боровинките, като заделите малка част от тях за поръсване на сладкиша.
Покрийте малка правоъгълна тавичка с хартия за печене и разпределете равномерно сместа за безглутеновия сладкиш.
Поръсете със заделените боровинки и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °С с вентилатор за 40-45 минути, до суха клечка.
Ако обичате по-сладки безглутенови десерти, поръсете върху боровинките 1-2 лъжици кафява захар за повече сладост, но може и да я пропуснете. Така ще имате десерт без захар.
Готовия сладкиш с боровинки охладете и по желание поръсете с малко пудра захар.
Изключително вкусен боровинков пай без глутен, подходящ за следобедно кафе или чай.
Бон апети!