Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Пресни картофи с жълт фасул

Пресни картофи с жълт фасул

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пресни картофи с жълт фасул
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Лека яхнийка, която ухае невероятно! Поръсете я с магданоз за още по-наситен вкус"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 60 мл
  • пресни картофи - 800 г
  • жълт фасул - 700 г
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 400 г
  • щипка захар
  • пиперкова паста - 2 с.л. (може и лютеница)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържих в олиото лука, чесъна и нарязания на полумесеци морков.

Добавих пресните картофи, нарязани и измити, за да се махне скорбялата и предварително бланширания жълт боб.

Подправих със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, долях топла вода и оставих да ври на среден огън. Сложих пасираните домати и оставих да се досготвят продуктите.

В купа сложих една супена лъжица брашно, разтворих с хладка вода, да се получи гладка кашичка, гребнах от яхнията да се темперира сместа и върнах обратно.

Подправих обилно с магданоз.

Пресните картофи с жълт фасул са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: