Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита точена баница с извара

Вита точена баница с извара

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Вита точена баница с извара
Снимка: Мария Симова
1 / 2
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Признаваме ви за майстори ако и вашата баница стане толкова вкусна, колкото нашата"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. (от 240 мл)
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 ч.л.
  • За плънка
  • извара - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • И още
  • нишесте - за разточване на листите
  • олио - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното и добавяте солта, олиото, оцета и топлата вода. Замесвате меко и еластично тесто, ако е нужно добавяте още брашно.

Разделяте тестото на 6 равни по големина топки, намажете ги с олио и покрийте с чиста кърпа. Оставяте така за половин час.

Разточвате с точилка всяко топче на тънък лист. Върху всеки лист поръсвате с част плънката и олио.

Навивате на руло, усуквате и поставяте в средата на намазана с олио тава, навито в кръг. Оформената баница намажете с олио.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Намажете изпечената баница със смес от равни части олио и вода, завийте с чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: